
Start-up kuran girişimciler işleriyle ilgili mutlaka sıkıntı ve zorluklar çekmektedir. Bu zorlukların çeşitli nedenleri vardır ve verimlilik/üretkenlik sorunu da bunlardan biridir. Bir şirketin verimliliğini yüksek seviyede tutmak bir mücadeledir ve bir start-up olarak üretkenliği nasıl artıracağınızın ipuçları aşağıdadır;
- Yapı oluşturun
Bir start-up kurulurken ya da sonrasında insanların şirketteki rol ve görev tanımlarını net bir biçimde tanımlamamak kafa karışıklığı ve zaman israfı olarak bize geri döner dolayısıyla rolleri tanımlamak ekibe sorumluluk duygusu verir ve hesap verilebilirliği teşvik eder.
- Konum
Şirketinizin konumuna yatırım yapmak en büyük yatırımlardan biri olacaktır. Tam olarak ne yapmak istediğinizi ve hangi konumun ihtiyaçlarınızı karşılamaya en iyi olarak yardımcı olacağını iyice düşünüp belirlemeniz şirketin verimliliği açısından elzemdir.
- Pazarlamayı akıllıca kullanın
Bir girişim için ürün ve hizmetlerini pazarlamak amacıyla pazarlamaya bütçe ayırmaları önemlidir ve bu nedenle genelde sermayelerinin önemli bir miktarını bu yolda harcarlar ve bu da gereklidir; boşa giden bir yatırım değildir ancak burada dikkat edilmesi gereken bunun akıllıca ve bilinçli bir şekilde yapılmasıdır. Hedeflerinizi ve hangi kanalların ve araçların vermek istediğiniz mesajı en etkili olarak iletmenize yardımcı olacağını belirleyin. Kalıpların dışında düşünmekten korkmayın zira bir şirkette işe yarayan pazarlama yönetimi başka bir şirkette işe yaramayabilir.
- Özerkliği teşvik edin
Ekipte üretkenliği ve yaratıcılığı artırmak aynı zamanda yöneticilerin bir parça geride durabilmelerini gerektirir. Çalışanlarınızın görevlerini özgürce ve bağımsız olarak yönetmesine izin vermeniz onlara güvendiğinizi gösterdiği için şirket için daha fazla motive olacak ve yaptıkları işi daha fazla benimseyeceklerdir.
- Şirket kültürüne önem verin
Bir şirkette yönetim ekibi güveni, açık iletişimi ve bilgiye erişimi teşvik etmeye odaklanmalıdır. Start-up’ınızın kuruluş aşamasında tam olarak ne tür bir kültürü ve değerleri temsil edeceğini hem ekibinize hem de müşterilerinize nasıl iletmeyi planladığınızı bulmanız gerekir.
- İş- yaşam dengesi
İş-yaşam dengesini sağlayabilmek ekibinizin sağlığı ve üretkenliği için çok önemlidir. Çalışanlarınızdan 7/24 ulaşılabilir olmasını beklemek zaman içinde verimliliklerini azaltacağı için daha gerçekçi hedeflere odaklanarak, bir denge içinde onların da geri bildirimlerini dinleyerek tükenmişliği önleyebilirsiniz.
Kaynaklar: